Nita Strauss
Nita Strauss
i

Topp

10 banebrytende kvinner innen hardrock

I siste halvdel av syttitallet vokste andelen av hardrock band med kvinnelige medlemmer betraktlig, der artister/band som Janis Joplin, Patti Smith, Joni Mitchell, Pat Benatar og Fleetwood Mac som eksempler, allerede var etablerte navn. Etter disse har det nærmest eksplodert av band med kun jenter, eller der jentene er dominerende medlemmer. Følgende har hatt størst innflytelse:

The Runaways – Wasted (1977)

Joan Jett og Lita Ford har de fleste på et tidspunkt hatt et forhold til, og disse begynte det hele i The Runaway med hardrock.

Girlschool – Emergency (1981)

Ekte hardrock. Disse jentene var Motorheads kvinnelige motstykker og ble enormt store fra begynnelsen av 80-tallet. Den dag i dag utgir de kanonalbum.

Plasmatics – Butcher Baby (1981)

Et annet hardtslående band, med Wendy O. Williams i spissen, som på hver konsert skapte store overskrifter for sine spetaulære sceneinnslag!

Lee Aaron – Live, London (1985)

De fleste hardrockfans på 80-tallet hadde plakater av Lee Aaron eller Doro Pesch hengende på veggen, av naturlige grunner!

Warlock – Live, London (1985)

Da Burning the Witches, førstskiven til Warlock, kom i 1984 ble den raskt en favoritt for mange. «Moderne» hardrock og metallyd kombinert med Doro var en suksessformel.

Vixen – Live, Germany (1991)

På slutten av 80-tallet ble hårmetallen populær og det ble Vixen også.

Tristania – Evenfall, Austria (1999)

Tristania er norske og var et av de tidlige Goth metal bandene på 90-tallet som gjorde sjangeren populær, spesielt med Vibeke Stene som front-kvinne.

Nightwish – From Wishes To Eternity (2001)

Et annet band som hadde stor suksess med sin egenart, symfonisk metall, på 00-tallet og fortsatt er høyaktuell, er Nightwish. Floor Jansen, som er dagens kvinnelige vokalist er kanskje ikke like banebrytende som sin forgjenger, Tarja Turunen, fra denne konserten.

Evanescence – PinkPop Festival (2003)

Med Evanescences inntreden fra tidlig 00-tall og utover ble Goth Metal light allemannsmusikk.

Nita Strauss – Pandemonium (2017)

Indrefileten til slutt. Hun er rå, og helt siden sine dager med The Iron Maidens har hun briljert på scenen og inspirert kvinnelige musikere. Høyaktuell i 2017. Dessuten har hun jo også vært i Tromsø med Alice Cooper.

Hva synes du, totalt sett?

102 stemmer
Stem opp Stem ned

Totalt stemmer: 2

Opp-stemmer: 2

Opp-stemmer prosentandel: 100.000000%

Ned-stemmer: 0

Ned-stemmer prosentandel: 0.000000%

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 av det beste innen Southern Rock

AC/DC Quiz