Dadabots
i

Death Metal laget med kunstig intelligens og algoritmer (nevralt nettverk)

DADABOTSNevrale nettverk benyttes for eksempel av taleassistenten din i smarttelefonen (Siri, Bixby eller Cortana) eller Google Translate med mer, men nå er også teknologien med sine algoritmer på full fart inn i musikkindustrien.

Musikk er også tidligere blitt laget av algoritmer, og tekst til tale har lenge vært en realitet, men resultatene av maskinlaget musikk som nå lages er blitt skremmende lik originalen, hvert fall Death/Black Metal-sjangeren.

Et Death/Black Metal-band fra Boston i Massachusetts, DADABOTS, har laget en 5-spors debut EP utelukkende skapt av maskin algoritmer. Der gitarer, bass og trommer normalt kan høres, hører du nå bare «støy» eller lyder som er kunstig generert for å etterligne instrumenter. Ganske fiffig.

Nevrale nettverk er også brukt for å lage selve titlene og albumgrafikken i tillegg. Dette er resultatet. Spilleren inneholder alle 5 låtene:

Bandets Bandcamp-side

Her finnes det originale albumet det ble komponert fra. Lurer på om det kommer en ny metal sjanger nå. Kanskje «Black Math Metal» blir det neste store!

Hva synes du, totalt sett?

104 stemmer
Stem opp Stem ned

Totalt stemmer: 4

Opp-stemmer: 4

Opp-stemmer prosentandel: 100.000000%

Ned-stemmer: 0

Ned-stemmer prosentandel: 0.000000%

En Ping

  1. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bon Scott - AC/DC

Filmen om AC/DC – Beyond The Thunder

EZO

Melodiøs og tøff metal fra Japan og fra 80-tallet – EZO