Horcas
i ,

Topp

Heavy metal fra Argentina, Sør-Amerika

Heavy metal fra Sør-Amerika har vel først og fremst vært forbundet med Sepultura fra Brasil. Argentina først og fremst for å ha huset en av de beste live konserter på kontigentet, med AC/DC i Buenos Aires på hjemmestadionen til River Plate i 2009. En av Malcolm Youngs siste konserter før han et drøyt halvår senere spilte sin absolutt siste konsert med AC/DC.

Selv om Argentina alltid har vært en slags lillebror til Brasil har de i senere år fått et sterkt omdømme for sin voksende heavy metal kultur. Innen rocke-sammenheng er ikke Argentina helt ubetydelig, heller. Sterke navn som Vox Dei, Pappo, Rata Blanca og V8 sammen med Horcas utgjør en solid stamme i argentinsk rock.

Horcas – heavy metal fra Argentina

Horcas startet i 1986 som et av de aller første thrash metal-bandene i Argentina, grunnlagt av Osvaldo Civile med Gustavo Rowek som støttespiller og der begge hadde sluttet i V8 i -85. De to første årene var Horcas kun et ukjent lokalt band med en Civile som var mye til og fra bandlivet og der Rowek til slutt forlot Horcas. Men i 1988 kom en helt ny besetning på plass og ting utviklet seg mer i riktig retning. Deres første album, Reinará La Tempestad, kom i 1990 og ble raskt lagt merke til.

Horcas – Reinará la Tempestad:

Oppfølgningsalbumet kom i 1992 fulgt av interne stridigheter og problemer med plateselskap, noe som bidro til at Civile oppløste bandet og sparket alle unntatt bassisten. Nye medlemmer kom inn men problemene med plateselselskapet gjorde at Civile ikke fikk utgitt noe på 5 år. Nytt album kom derfor ikke før i 1997 og enda et i 1999 før han under mystiske omstendigheter ble funnet skutt. Den offisielle forklaringen var selvmord.

Nye Horcas, uten bandets grunnlegger ga ut et selvtitulert album i 2002 til strålende mottakelse, men den dag i dag er det uenigheter og krangel om bandnavnet Horcas. Et livealbum kom i 2003 og Horcas har utgitt 4 album siden da, det siste i 2013.

Horcas – Esperanza:

Horcas – Gritando Verdades:

Horcas – Mundo Caos:

Horcas har vært forband og turnert med Metallica, Motörhead, Kreator, Exodus, Megadeth og Iron Maiden med flere.

Hva synes du, totalt sett?

607 stemmer
Stem opp Stem ned

Totalt stemmer: 7

Opp-stemmer: 7

Opp-stemmer prosentandel: 100.000000%

Ned-stemmer: 0

Ned-stemmer prosentandel: 0.000000%

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rock sjangere

Sjangere og genrer innen Rock & Metal

Yesterday & Today

Y&T Quiz