Metallimessu
i ,

Topp

Heavy metal og Jesus – Metal messer vokser frem

Heavy metal musikk er vel ikke forbundet med kirkebesøk, men i Finland er det helt vanlig. Her spilles heavy metal med live band til tekstene av skapelsen og syndefallet, evangeliene og Andre Mosebok, med mer.

Metal Messe og heavy metal

Helt siden midten av 2000-tallet har det vært avholdt kirkemesser der ordinære salmer og kirkeorgel er byttet ut med tonene fra et heavy metal band. Metal Messene arrangeres over hele Finland, og  bandet som spiller på messene har også utgitt et album kalt Metallimessu. Albumet nådde 12. plass som beste plassering på den offisielle album-lista i Finland og lå inne på topp 40 i tre uker i 2008.

Haka Kekäläinen er pastor og ganske heavy metal
Haka Kekäläinen

Det er pastor Haka Kekäläinen sammen med 4 andre i den evangeliske lutherske kirke i Finland som er grunnlegger av Metal Messen og som styrer den gjennom organisasjonen Metallimessu ry.

Metal Messene engasjerer ynge til å besøke kirken oftere, og slik sett har Metal messene fått stor anerkjennelse fra både kristne og folk flest. Faktisk er priser vunnet både i Finland og andre land for å fremme den lutherske tro på en god måte.

Det mest overraskende er kanskje at Metal Messene trekker like mange helt «vanlige» folk i tillegg til metalfans, både ynge og mer voksne.

Metal Messe i Puotilan kirke, Helsinki, i 2017:

Utbredelse

I senere tid har det også dukket opp andre varianter av Metal Messer, og trenden er økende. I hele Sør-Amerika er metal kirker utbredt og i Ohio, USA er Brian Smith både pastor og grunnlegger av The First Heavy Metal Church of Christ (FHMCC), en kristen kirkebevegelse som har fått stor og positiv omtale.

FHMCC Van

FHMCC når spesielt ut til de som normalt kanskje aldri går i en kirke, som synes stivpyntede forsamlinger av «skikkelige» folk gjør at de føler seg misplassert og uvelkommen. For her er alt fra  hjemløse, rusmisbrukere og prostituerte til andre mennesker som befinner seg nederst på den sosiale rangstigen et helt vanlig syn. Også her blandet med «vanlige» folk..

«Det var nettopp disse menneskene Jesus trivdes best blant og omgikk mest, de vanskeligstilte» siteres Brenda Shaw på, ei som tilhører menigheten til FHMCC.

Dress og slips er det unormale, i stedet er det konsert t-skjorter, skinnklær og tatoveringer som er det mest vanlige synet i FHMCC-menigheten.

Også i England er det en stor bevegelse innen kirken som forkynner Jesus med heavy metal. Order of the Black Sheep, der pastor Mark Broomhead er leder, begynte som en selvstendig kirke i Chesterfield, men som nå er utbredt over hele landet. Broomhead hadde på 80- og 90-tallet en heavy metal thrash gruppe selv som het Seventh Angel.

Eksklusivt: Uten Filter

The First Heavy Metal Church of Christ (FHMCC):

Seventh Angel:

Hva synes du, totalt sett?

110 stemmer
Stem opp Stem ned

Totalt stemmer: 10

Opp-stemmer: 10

Opp-stemmer prosentandel: 100.000000%

Ned-stemmer: 0

Ned-stemmer prosentandel: 0.000000%

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Loose 'N Lethal

Savage – Et av heavy metal historiens beste NWOBHM band

Deep Purple

Deep Purple Quiz