Filter

aktiv for 3 uker siden
aktiv for 3 uker siden

Skambankt – Driv i Tromsø 23 mars 2018

Skambankt - Driv i Tromsø 23 mars 2018, SSN-scene.

Skambankt - O Dessverre

Fra albumet Hardt regn, 2009

Skambankt - Balladen Om Deg

Fra nyeste skiva "En Fremmed Verden", utgitt 2018.

Fra Drivs hjemmeside:

Skambankt er et kompromissløst hardrockband fra Jæren i Rogaland med over 20 års erfaring. Bandet har tilbakelagt utallige turnéer og gitt ut fem kritikerroste album, som alle har herjet Norges offisielle albumliste, VG-lista topp 40. Bandets forrige album "Sirene" (2014) gikk rett inn på førsteplassen og høstet 15 femmere.

I 2014 stakk de av med Spotify-prisen for "årets innovatør" under Spellemannprisen. Nå er det snart duket for bandets sjette album. Men først slippes det turnédatoer.

Skambankt ble startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Etter dette skulle det ta 10 år før deres ordentlige debut kom ut, deres selvtitulerte album fra 2004. Skiva gav umiddelbare etterskjelvinger og mersmak hos en raskt voksende fanskare. Skambankt er i dag regnet som et av Norges største band innen rockesjangeren.

Frontmann Terje Winterstø Røthing kommenterer;
"2018 nærmer seg med stormskritt. Plateslipp nærmer seg med stormskritt. Turnéslipp, derimot, er endelig her! Vi gleder oss noe så sinnsykt til å komme ut og spille igjen. Etter tre år med studiobygging, låtskriving og innspilling, kan vi ikke uttrykke sterkt nok hvor mye vi ser fram til å komme igang med det beste vi vet, nemlig konserter.”

Nytt album kommer tidlig 2018 via Indie Recordings.

Skambankt er:
Terje Winterstø Røthing – vokal, gitar
Hans Egil Løe – gitar, kor
Tollak Friestad – bass, kor
Børge Sageng Henriksen – trommer
Jonny Engelsvoll – tangenter

Sitat slutt. Og konsert ble det, en meget bra sådan.


Metal Generatorer

Metal generatorer i ulike former har eksistert i flere år allerede. Og utviklingen har gått fra simple og lite brukervennelige nerdeting til lettvinte og svært nyttige applikasjoner av alle slag.

Metal generatorer av i dag er også blitt såpass kompliserte at slike brukes til ordinære musikkkomposisjoner i tillegg. Akkurat dét er jo ikke udelt positivt, men med utviklingen av alle mulige slags sjangere, stilretninger og musikkformer er dette blitt en naturlig "utvikling".

Som en ren tidtrøyte der i mot kan heavy metal generatorer være både morsomme og lærerike. Kanskje du ikke spiller noe instrument heller, og da er disse midt i blinken. Under finner du en knippe med nye og gamle metal generatorer å leke med.

7 knakende gode metal generatorer

Judas Priest navnegenerator
Den nyeste generatoren på nett. For å skape blest rundt lanseringen av det nye albumet Firepower, har Judas Priest laget en generator som kan få et hvilket som helst ord eller uttrykk (så lenge det ikke er over 16 tegn) å ligne den ikoniske bandlogoen.

Judas Priest Generator

Les mer om det nye albumet og hele Priest-katalogen i denne glimrende artikkelen skrevet av Peter "Pete Evil" Michael Kolstad Vegem.

Heavy metal logo generator
Mangler du logo til bandet? Ingen problem, med logo generatoren til FlamingText kan du generere en logo på et par minutter.

Bandnavn generator 1
Sliter du med å finne et kult navn til bandet kan denne generatoren hjelpe langt på vei. Et ord eller frase kan skrives inn for bedre gjenkjennelighet.

Bandnavn generator 2
Denne bandnavn generatoren er "helautomatisk" og lager deg et bandnavn kun med et klikk. Klikk helt til du er fornøyd.

Heavy Metal Lyrics Generator
Denne er ganske fiffig for ordknappe tekstforfattere i alle aldre. Fyll inn noen hjelpeord og din poetiske tilnærming får jubel og anerkjennelse. Lager en komplett sangtekst.

Metal riff generator
Med denne kan du lage en komplett låt og virkelig være kreativ. Miks sammen ulike riff til et større riff og bygg på fra et rikholdig lydbibliotek til du er fornøyd. Overbevisende. Myntet på sjangeren Djent.

Djent Generator

Black metal name generator
Finn et unikt bandnavn basert på ditt fornavn eller ord med denne. Laget for sjangeren black metal.

Det finnes et utall flere metal generatorer der ute men disse er de best oppdaterte etter dagens kodestandard.


Gjenutgivelse av Back In Black på kassett under Record Store Day 2018

Årets Record Store Day finner sted på lørdag 21. april. Årets høydepunkt er viet lillebroren til LP-platen, kassetten, med remasteret kassettutgivelse av albumet Back In Black med AC/DC fra 1980.

Back in Black er det første AC/DC-albumet med Brian Johnson som vokalist etter Bon Scotts død, og det nest mest solgte albumet gjennom alle tider uansett sjanger. Albumet har solgt over 50 millioner siden utgivelsen.

Kassetten vil bli gjort tilgjengelig via RCA i en begrenset utgave på 2500 eksemplarer og innholder følgende låter:.

1 Hells Bells, 2 Shoot To Thrill, 3 What Do You Do For Money Honey, 4 Given The Dog A Bone, 5 Let Me Put My Love Into You, 6 Back In Black, 7 You Shook Me All Night Long, 8 Have A Drink On Me, 9 Shake A Leg, 10 Rock And Roll Ain't Noise Pollution

Record Store Day

Record Store Day er en internasjonal feiring av uavhengige platebutikker. Godbitene på Record Store Day i 2018 er blant andre eksklusive utgivelser fra nevnte AC/DC, Pink Floyd, Jimi Hendrix, Allman Brothers Band, Bruce Springsteen med flere. Årets Record Store Day inneholder desidert flest antall titler av samtlige årganger fra de 11 årene dagen har blitt arrangert.

Record Store Day ble første gang arrangert i 2007. Komplett utgivelsesliste for Record Store Day 2018 kan lastes ned her.

De som hadde ventet på nye remasteringer med Bon Scott må altså fortsatt smøre seg med tålmodighet. En av de få, og sjeldne live-utgivelsene, kanskje? De finnes jo som bootlegs, så det er fullt mulig. Eller den første engelske versjonen av Powerage, som er ganske ulik den internasjonale. Mulighetene er mange.

AC/DC - You Shook Me All Night Long (fra Back In Black):

AC/DC - Let Me Put My Love Into You (fra Back In Black):

AC/DC - Back In Black