Loose 'N Lethal
i ,

Topp

Savage – Et av heavy metal historiens beste NWOBHM band

SavageSå bra er Savage at hadde de bare hatt litt større kontinuitet og bedre plateselskap og management i ryggen, hadde de vært legender.

I stedet er bandet nesten glemt, eller ukjent, for metalfans flest.

Bandet ble banebrytende allerede i 1979 da de startet med å spille på lokale puber og klubber rundt i hele Øst-Midlands, Nottinghamshire, under navnet Savage. Så gode at de fikk tilbud om å delta på et samlealbum som kom i -81, der sangene Let It Loose og Dirty Money var med. Bandet hadde imidlertid spilt i flere år, men under annet navn og med ulik besetning.

Savage er ingen stor leverandør av albumutgivelser heller, cirka 2 album hvert tiår siden 80-tallet er ikke imponerende. Og igjen må plateselskap og management ta skylden. Hvorfor de aldri ble signert av noen større label er en gåte, vi snakker tross alt om metal på nivå med Saxon, Ufo, Priest og Maiden med DiAnno.

Formet thrash metal

Savage kan såvel tilskrives en stor del av Metallicas suksess. Da Metallica ble signert av Megaforce i -83, var det etter at demoen til Metallica inneholdt to coverlåter av Savage, Let it Loose og Dirty Money, og som hadde vært utgitt på tidligere nevnte samlealbum. I ettertid har Metallica innrømmet at de ikke opplyste plateselskapet om det, en gang.

Savage sin foreløpig siste albumutgivelse kom i 2015 med 7 (seven). I 2017 ble det planlagt en ny EP som skal lanseres nå i 2018.

Debutskiva: Loose ‘N Lethal

Sisteskiva: 7

Hva synes du, totalt sett?

613 stemmer
Stem opp Stem ned

Totalt stemmer: 13

Opp-stemmer: 13

Opp-stemmer prosentandel: 100.000000%

Ned-stemmer: 0

Ned-stemmer prosentandel: 0.000000%

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bon Scott og Brian Johnson

Bon eller Brian som favoritt vokalist i AC/DC

Metallimessu

Heavy metal og Jesus – Metal messer vokser frem