I dag: 21/12/2024

15 EU-land krever å flytte asylprosesser ut av EU

Et nytt initiativ for å håndtere masseinnvandring skal følge eksemplet til Italia og Storbritannia.

I brevet til EU krever blant annet Nederland, Østerrike og Danmark avtaler med trygge tredjeland som migrasjonsstrømmene passerer gjennom. Der skal asylsøkere og migranter som skal returneres tas imot.

Bare to dager etter at EU ble enige om det Felles Europeiske Asylsystemet (GEAS), har 15 av de 27 EU-landene undertegnet et felles brev som oppfordrer til ytterligere grenseverntiltak. Kjernen i kravene er å flytte EU-asylprosessene til tredjeland, spesielt de som ligger langs migrasjonsrutene. I brevet nevnes trusler mot stabiliteten og den sosiale fellesskapet innenfor og mellom europeiske land som årsaker. Dette er en situasjon som har vært observert i Europa i flere tiår.

Les også: Statssikkerhetstjenesten advarer: Akutt terrortrussel i Østerrike

Forbilder Italia og Storbritannia

“Mulige trygge steder og transittmekanismer kunne undersøkes, med utgangspunkt i eksisterende transitt- og nødmekanismer,” heter det i brevet, som viser til Italia-Albania-avtalen. Albania tar imot migranter som Italia har utvist, og avlaster dermed det landet som er sterkt påvirket av afro-arabisk masseinnvandring. Albania, som ikke er et EU-medlem, men ligger på europeisk jord, drar stor nytte av avtalen – både økonomisk og politisk. For noen uker siden inngikk Storbritannia en enda gunstigere avtale med den afrikanske staten Rwanda: Asylsøkere blir fløyet dit fra øya og gjennomgår sine prosedyrer under tilsyn av uavhengige kontrollører i rwandiske mottak. Modellen kunne starte til tross for sabotasje fra EMD og rettsvesenet.

Bremseklossen Brussel

Hittil har EU-regjeringen i Brussel nektet å implementere slike planer. Med fremveksten av høyrepartier over hele Europa kan imidlertid presset øke så mye at tiltak for å beskytte grensene endelig blir gjennomført. Overføring av avviste asylsøkere og utsetting av åpne asylsaker til tredjeland vil bety en betydelig økning i sikkerheten for Europas folk og avslutter pull-faktorene som fører til at migranter fra hele verden strømmer hit – ofte under livsfarlige forhold. Initiativet fra de 15 EU-landene kan være en del av en større remigrasjonskampanje som er sårt nødvendig.

Kilde: Heimatkurier.at.

Loading

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Den svenske migrasjonsministeren Johan Forssell fra Moderaterna mener nå at migranter som ferierer i sine hjemland skal miste sin flyktningstatus. Men er dette for lite, for sent fra Sverige? Foto: Wikipedia commons.

Sverige vil vurdere flyktningstatus for migranter som ferierer i land de har flyktet fra

Asylsøkere som reiser på ferie til hjemlandet sitt, har sannsynligvis
Kjell Magne Bondevik hevder å jobbe for fred og menneskerettigheter. Foto: Foto: Magnus Fröderberg, Wikipedia Commons.

Kjell Magne Bondevik er nå for EU

Bondevik har skiftet syn og blitt globalist