Skiltene, som sa “No Cruising” og forbydde U-svinger, ble satt opp i 1997 etter klager fra naboer på homofile menn som kjørte frem og tilbake på jakt etter “dater” i visse boligområder.
Saken fortsetter under.
Med andre ord forstyrret skiltene den homofile aktiviteten “cruising” (en form for homoseksuell oppsøkelse). Om skiltene faktisk ble satt opp for å avskrekke homofile er ikke bekreftet.
“For meg, som vokste opp i South Central Los Angeles, betydde cruising noe helt annet. Det betød vanligvis folk i lave biler og mye hip-hop musikk, som kjørte opp og ned Crenshaw Boulevard,” sa byrådsmedlem Soto-Martinez. “Men her i Silver Lake betydde cruising noe annet. Det ga LHBTQ-samfunnet en mulighet til å finne menneskelig kontakt og intimitet og å kunne uttrykke seg i et samfunn som på den tiden ikke var veldig velkomment for LHBTQ-samfunnet.”
Les også: Tvangspreget Pride-flagging: – Det er en ganske sånn nordkoreansk ting å gjøre
Historien om “cruising” i det homofile miljøet handlet mer om anonyme møter og prostitusjon enn om dating. På 1970-tallet, med økt sosial aksept for homofile, oppsto et problem med seksuell oppsøkelse og uanstendighet i offentlige toaletter og parker i amerikanske byer. Denne vanen tiltrakk seg kriminalitet og ble sett på som en av hovedårsakene til den raske spredningen av AIDS på begynnelsen av 1980-tallet.
Problemet var tilsynelatende så stort i Silver Lake-området at innbyggerne følte seg tvunget til å innføre trafikkbegrensninger for å forhindre folk i å kjøre frem og tilbake hele dagen på jakt etter sex. Det er verdt å merke seg at slike lover også eksisterer på steder hvor heterofil prostitusjon er vanlig.