Dødstallet i Dagestan-terrorangrep stiger til 20, russerne frykter flere angrep.
Foto fra en av kirkene som ble rammet i det islamistiske terrorangrepet.

Dødstallene stiger i Dagestan etter det islamistiske terrorangrepet, russere frykter flere angrep

Angrepene var godt koordinert ettersom de to byene som ble angrepet samtidig, ligger 125 kilometer fra hverandre.

Dødstallet etter terrorangrepet søndag i de dagestanske byene Derbent og Makhatsjkala i Sør-Russland har økt betraktelig. Ytterligere detaljer har kommet frem om det religiøst inspirerte angrepet som rettet seg mot ortodokse kirker og en synagoge, utført av svartkledde jihadister.

Russlands etterforskningskomité og statlige medier kunngjorde mandag at 20 personer døde, inkludert minst 15 politibetjenter og en ortodoks prest. Dette gjør det til et av de største terrorangrepene i denne regionen i Nord-Kaukasus på flere tiår. I tillegg ble 46 personer skadet.

Les mer: Den voksende trusselen fra radikal islam

De første rapportene, da nyheten om hendelsen fortsatt ble oppdatert, indikerte at minst ni hadde dødd, hovedsakelig politibetjenter, og at to dusin var skadet.

Saken fortsetter under.

“På kvelden i byene Derbent og Makhatsjkala ble det utført væpnede angrep på to ortodokse kirker, en synagoge og en politikontrollpost,” het det i uttalelsen ifølge det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti.

I tillegg ble seks av angriperne “likvidert” etter skuddvekslinger i gatene, hvor angriperne også kastet Molotov-cocktails for å sette fyr på bygninger. Angrepene var svært godt koordinert, ettersom de to byene hvor de utspilte seg, ligger 125 kilometer fra hverandre.

Les også: Balkanisering/etniske valg: Innvandrerparti vant fram i Berlin

Den russisk-ortodokse kirken bekreftet senere at deres erkeprest, Nikolai Kotelnikov, hadde blitt “brutalt drept” i Derbent, på et tidspunkt da feiringen av pinsehøytiden var i gang. Det er bredt rapportert at terroristene brøt inn i kirken og kuttet halsen på presten.

Lederen for den russisk-ortodokse kirken ble sitert i New York Times som følger:

Kaoset fremhevet de langvarige etniske og religiøse spenningene i Russland, spesielt i landets sørlige Kaukasus-region, som inkluderer Dagestan. Patriark Kirill I, lederen av den russisk-ortodokse kirken, sa at det ikke var “tilfeldig” at angrepet fant sted på dagen ortodokse kristne feirer pinse.

“Vi ser at fienden ikke gir opp forsøkene på å ødelegge den interreligiøse freden og harmonien i vårt samfunn,” sa Kirill i en uttalelse.

Saken fortsetter under.

Den samme rapporten bemerker også at det “ikke ble sagt noe om hvem, nøyaktig, fienden var. Det var ingen kommentar fra Kreml, og myndighetene sa lite om identiteten til angriperne, selv om noen statlige medieoppslag sa at noen av angriperne kunne være sønner av en lokal tjenestemann.”

Russland er fortsatt er i sjokk etter det enda større angrepet på Crocus City Hall i Moskva 22. mars, som drepte minst 145 og såret hundrevis, er det naturlig å mistenke ISIS-K eller en annen radikal islamistisk terrorgruppe.

Saken fortsetter under.

Kilde: New York Times.
Kilde: New York Times.

Det er angivelig frykt blant befolkningen for at det kan komme mer vold og terror, gitt at denne regionen som grenser til Tsjetsjenia for 20 år siden var preget av ukentlig og daglig vold. Dette melder ZeroHedge.

“Nå er det et annet Russland,” sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov mandag. “Samfunnet er samlet, og slike terrorhandlinger støttes ikke av samfunnet i Russland eller i Dagestan.”

Loading

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Magdeburg var offer for det som ser ut som et terrorangrep med en bil som kjørte inn i en folkemengde. Magdeburg er hovedstad i den tyske delstaten Sachsen-Anhalt, og byen har ca. 230 000 innbyggere. Foto: Wikipedia commons

Angrep på julemarked i Magdeburg: fem døde og mange skadde

Det tyske nyhetsstedet Bild melder at gjerningsmannen angivelig skal være

Sørlige og østlige Ukraina har vært russisk i minst 200 år

Presidentvalget i 2010 viste hvor oppdelt Ukraina var.