20 år etter at norske kornlagre ble avviklet, vil regjeringen etablere beredskapslagre for matkorn. I følge NRK skal Norges beredskapslagre atter fylles med korn. Direktør i Norske Felleskjøp mener at tre måneders forbruk er for lite.
I rapporten skrev kommisjonen at Landbruksdirektoratet i utgangspunktet anbefaler et kornlager på seks måneders forbruk.

Viktig å styrke matberedskapen
Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) forteller at den sikkerhetspolitiske situasjonen er kraftig forverret.
Derfor er det viktig å styrke beredskapen, også matberedskapen, mener han.
– Matvareberedskap er en viktig del av dette. Vi må være forberedt på at utenkelige ting kan skje. Og, i en slik situasjon vil vi trenge mat, sier Pollestad.
La oss heller ikke glemme at: for ett år siden ble beredskapssiloen i Gudbrandsdalen sprengt
Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) skriver på sine sider, Sikker hverdag, at du bør ha mat og vann nok til én uke. Virker dette betryggende i en så betent global situasjon som vi er i nå?