Norsk matsikkerhet i gode hender?
Bilde: Pixabay

Norsk matsikkerhet i gode hender?

Er det betryggende med sikkerhet for brødvarer i tre måneder — men først om 5 år?

20 år etter at norske kornlagre ble avviklet, vil regjeringen etablere beredskapslagre for matkorn. I følge NRK skal Norges beredskapslagre atter fylles med korn. Direktør i Norske Felleskjøp mener at tre måneders forbruk er for lite

I rapporten skrev kommisjonen at Landbruksdirektoratet i utgangspunktet anbefaler et kornlager på seks måneders forbruk.

Viktig å styrke matberedskapen

Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) forteller at den sikkerhetspolitiske situasjonen er kraftig forverret.

Derfor er det viktig å styrke beredskapen, også matberedskapen, mener han.

– Matvareberedskap er en viktig del av dette. Vi må være forberedt på at utenkelige ting kan skje. Og, i en slik situasjon vil vi trenge mat, sier Pollestad.

La oss heller ikke glemme at:  for ett år siden ble beredskapssiloen i Gudbrandsdalen sprengt

Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) skriver på sine sider, Sikker hverdag, at du bør ha mat og vann nok til én uke. Virker dette betryggende i en så betent global situasjon som vi er i nå?

Loading

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.