Keir Starmer stopper Rwanda-planen: En stor skuffelse for britene
Bildmontasje: Heimatkurier | Starmer: Number 10, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons | Bakgrunn: Midjourney

Keir Starmer stopper Rwanda-planen: En stor skuffelse for britene

På sin aller første dag som statsminister valgte Keir Starmer å stanse Rwanda-planen ...

Den nye britiske statsministeren, Keir Starmer, har besluttet å avbryte Rwanda-planen som hans forgjenger, Rishi Sunak, satte i gang. Dette kom som et sjokk for mange britiske borgere som hadde lagt store forhåpninger til planen som et mulig svar på Storbritannias migrasjonsutfordringer.

Rwanda-planen: En tapt mulighet for grensekontroll

Rwanda-planen ble introdusert av tidligere statsminister Rishi Sunak i et forsøk på å håndtere den økende ulovlige innvandringen til Storbritannia. Planen gikk ut på å sende asylsøkere og ulovlige migranter som kom til Storbritannia, videre til Rwanda for behandling av asylsøknadene. Dette tiltaket ble sett på som en innovativ løsning for å redusere migrasjonspresset og gjøre det mindre attraktivt å søke asyl i Storbritannia.

Les også: Hva blir følgene av Labours valgseier i Storbritannia?

En rekordstor migrantstrøm over kanalen

Planen ble lansert i en tid preget av en dramatisk økning i antallet migranter som krysset den engelske kanalen. I juni 2024 ble det satt en ny rekord med 800 migranter som krysset kanalen på én dag. Dette representerer en økning på omtrent 18 prosent fra året før, med en stor andel menn fra Afghanistan, Iran og Tyrkia blant dem som prøvde å komme seg til Storbritannia.

Keir Starmer stopper Rwanda-planen på første dag

På sin aller første dag som statsminister valgte Keir Starmer å stanse Rwanda-planen. Han uttalte at planen var umoralsk og ineffektiv, og lovet å finne mer humane løsninger på migrasjonsutfordringene. Beslutningen hans ble møtt med stor skuffelse av mange som mente at dette valget ville gjøre det vanskeligere for Storbritannia å håndtere migrasjonskrisen.

«Det er en stor skuffelse at den nye regjeringen ikke er villig til å ta de nødvendige skrittene for å håndtere migrasjonsproblematikken,» sier en talsmann for det konservative partiet.

Les også: Migrantvelgere styrker venstresiden: 73 % av innvandrere stemmer venstreliberalt i Storbritannia

EU viser vei med nye asylsentre utenfor Europa

Selv om Rwanda-planen nå er stanset, er det fortsatt håp på det europeiske nivået. 15 av de 27 EU-landene har nylig undertegnet en felles erklæring der de uttrykker vilje til å opprette asylsentre utenfor Europa. Dette initiativet er et forsøk på å finne en felles løsning på migrasjonsutfordringene gjennom samarbeid mellom flere europeiske nasjoner.

Hva skjer videre?

Det er nå usikkert hvordan Storbritannia vil håndtere migrasjonsutfordringene videre etter at Rwanda-planen er stanset. Det er også spennende å følge med på hvordan det nye europeiske samarbeidet for asylsentre utenfor Europa vil utvikle seg.

Loading

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.