Britiske myndigheter vil løslate fanger tidligere for å løse overbeleggskrisen
Den britiske regjeringen vil innføre et kontroversielt tiltak som vil gjøre det mulig å løslate fanger etter å ha sonet bare 40 prosent av straffen, i stedet for de vanlige 50 prosentene. Avgjørelsen, som skal kunngjøres av justisminister Shabana Mahmood på fredag, har som mål å løse den alvorlige overbeleggskrisen som for tiden preger det britiske fengselssystemet.
Det er bare 700 av 84 000 plasser igjen i fengslene for menn. Hvis antallet faller under 300, må fengslene slutte å ta imot innsatte som er sendt fra domstolene.
Myndighetene anslår at denne politikken vil kunne redusere fangebefolkningen med rundt 5000 innsatte, inkludert noen som er dømt for voldelige lovbrudd. Tiltaket kommer samtidig som mange fengsler huser flere innsatte enn de er designet for, noe som har ført til bekymring for sikkerheten til de ansatte og potensielle streiker fra fengselsfagforeningene.
Skal arrestere de som deltar i, eller ser på demonstrasjoner
🇮🇪 MAN JAILED FOR WATCHING RIOTS IN BELFAST
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) August 10, 2024
Cameron Armstrong, 18, from Belfast, was charged with rioting despite his lawyer stating he had only gone to the area where protests were taking place "to have a look."
Judge Rafferty said: "He doesn't have to throw a petrol bomb or… pic.twitter.com/l4MNpRCpH6
Samtidig har politiet en storsatsing, der de ønsker å straffe de som arrangerer demonstrasjoner, ser på dem, eller poster og videreposter bilder og videoer fra disse. Selv det å stå på sidelinja og se på en demonstrasjon i ditt nærområde sies å kunne føre til arrestasjon.
De aller fleste er helt inneforstått med at voldelige demonstranter, og folk som plyndrer — fortjener straff. De færreste mener at poster på sosiale medier (SoMe) skal være straffbart, med mindre det oppfordres direkte til vold mot enkeltpersoner eller folkegrupper.
Listen up the police is coming for us all they are tracking our social media accounts and they know who we are pic.twitter.com/5ghKfFU67e
— Bristolblueeyes 🇬🇧 (@Bristolblueeyes) August 11, 2024
Section 5 of the Public Order Act i England og Wales:
Lovbruddet
Lovbruddet er opprettet i henhold til paragraf 5 i Public Order Act 1986. Avsnitt 5 (1) bestemmer:
“(1) En person gjør seg skyldig i et lovbrudd hvis han/hun
(a) bruker truende [eller fornærmende] ord eller oppførsel, eller ureglementert oppførsel, eller
(b) viser skrift, tegn eller annen synlig fremstilling som er truende [eller fornærmende],
innenfor syns- eller hørevidde av en person som sannsynligvis vil bli trakassert, skremt eller plaget av dette.”I februar 2014 vedtok parlamentet en redigering av loven som fjernet ordet “fornærmende” i paragrafene “a” og “b” etter påtrykk fra innbyggerne[3][4].
Dette lovbruddet har følgende lovfestede forsvarsmuligheter:
(a) Den tiltalte hadde ingen grunn til å tro at det var noen person innen høre- eller synsvidde som kunne bli skremt eller opprørt av hans handling.
(b) Den tiltalte befant seg i en bolig og hadde ingen grunn til å tro at hans oppførsel ville bli sett eller hørt av noen utenfor en bolig.
(c) Oppførselen var rimelig.
Skal arrestere SoMe tastatur-krigere
Politiet ser ut til å være godt fornøyd med å arrestere tastaturkrigere som skriver noe på sosiale medier, eller er fredelige tilskuere på demonstrasjoner. Å arrestere eller utvise illegale eller kriminelle innvandrere, ser ikke ut til å skape særlig entusiasme blant hverken politi eller Englands svært så venstreorienterte politikere.
UK: British Police threaten to EXTRADITE and imprison foreign citizens who criticize immigrant riots online
— Klaus Arminius (@Klaus_Arminius) August 9, 2024
Where was this energy and commitment when nearly 1 MILLION underage British girls were being r*ped, impregnated and murdered by Pakistani migrantspic.twitter.com/6B5adoqApR
Her får mannen tilbud om et “frivillig” intervju. Om han ikke deltar, vil han bli arrestert på et senere tidspunkt når han ikke er hjemme bak låst dør. Det han er mistenkt for — posting på SoMe eller roping mot politiet, er ikke alvorlig nok til at politiet har rett til å bryte seg inn for å arrestere mannen.
If these are the cops that want to extradite American citizens over social media posts I think we’ll be fine pic.twitter.com/AtzhglWbjl
— Washingtons ghost (@hartgoat) August 11, 2024
Mange er alt annet enn fornøyde med politiets prioritering av saker i England de siste tiårene, og det snakkes mye om politiets doble standarder: hvor de behandler innvandrere alt for mildt for å unngå rasisme-anklager og bråk — spesielt fra muslimske organisasjoner og pressgrupper.
Have you done a “knock, knock” on this rapists door yet, or is he still living in the UK 9 years after he was meant to be deported? pic.twitter.com/941xOTYw8W
— Visegrád 24 (@visegrad24) August 11, 2024
Her er mer om noen av disse groteske sakene.