...
Bildemontasjen viser Tysklands familie- og ungdomsminister Lisa Paus, med en bakgrunn laget ved hjelp av Midjourney, publisert av Heimatkurier.
Bildemontasjen viser Tysklands familie- og ungdomsminister Lisa Paus, med en bakgrunn laget ved hjelp av Midjourney, publisert av Heimatkurier.

Tysklands familie- og ungdomsminister Lisa Paus vil fjerne begrepet “migrasjonsbakgrunn”

Lisa Paus vil fjerne informasjon om landbakgrunn for å unngå skiller mellom barn med ulik opprinnelse.

Tysklands minister for familie, eldre, kvinner og ungdom, Lisa Paus, har annonsert at hun ønsker å avskaffe bruken av ordet “migrasjonsbakgrunn” i offentlige sammenhenger. Paus, som representerer partiet De Grønne, begrunner dette med at begrepet skaper unødvendige skillelinjer mellom barn med utenlandske foreldre og barn med tyske foreldre. Hun mener alle barn bør behandles likt, uavhengig av opprinnelse, selv om statistikk viser at unge med migrasjonsbakgrunn er overrepresentert blant elever som sliter på skolen, samt i ungdomskriminalitet.

Les mer: – Innvandringskrisen er først og fremst en kriminalitetskrise

Paus ble første gang valgt inn i Forbundsdagen i 2009, som representant for den vestlige bydelen Charlottenburg-Wilmersdorf i Berlin. Den 25. april 2022 tiltrådte hun som Tysklands familieminister, etter at hennes forgjenger, Anne Spiegel, trakk seg.

Forvirrende signaler

Nyheten om å fjerne begrepet kom frem i barne- og ungdomsrapporten som nylig ble publisert av Paus’ departement. I rapporten påpekes det at en avvikling av kategorien “migrasjonsbakgrunn” vil bidra til en mer inkluderende diskusjon om nasjonal og kulturell identitet blant barn og unge i Tyskland.

Les mer: «Men de som tillater ukontrollert migrasjon, vil få ukontrollerbar vold»

På side 6 i rapporten står det: “Kommisjonens konsekvente avvisning av begrepet ‘migrasjonsbakgrunn’ som en generell differensieringskategori for tilsynelatende felles nasjonal-etnisk-kulturell tilhørighet, vurderes av regjeringen som et verdifullt bidrag til videre diskusjoner om temaet.”

Samtidig er det tydelig at skillet mellom barn med og uten migrasjonsbakgrunn fortsatt er merkbart, spesielt i statistikker om ungdomskriminalitet. Dette har ført til kritikk mot Paus, som på den ene siden ønsker å fjerne slike skiller, men på den andre siden ikke kan ignorere de faktiske forskjellene.

Bruker begrepet 52 ganger i rapporten

Til tross for ønsket om å fjerne begrepet, nevnes “migrasjonsbakgrunn” 52 ganger i rapporten. Dette skaper ytterligere forvirring rundt Paus’ politikk. Ifølge rapporten er det nødvendig å bruke begrepet når man henviser til offisiell statistikk og forskning, men Paus fastholder at målet er å avskaffe bruken på sikt.

Les mer: 71 % avviser nå Merkels liberale migrasjonspolitikk

Forslaget har vakt sterke reaksjoner, og mange mener at det å fjerne begrepet kan gjøre det vanskeligere å diskutere integreringsutfordringer. Paus insisterer imidlertid på at dette vil bidra til et mer inkluderende samfunn der alle barn, uavhengig av bakgrunn, får de samme mulighetene.

Kilde: Heimatkurier.at.

Loading

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.