Ifølge avisa Nidaros forteller lokale krefter i Industri- og Næringspartiet (INP) i Trondheim at partiets avdeling i byen er lagt ned. Foranledningen er at valgkomiteen ikke har blitt lyttet til. Dette forteller nå utmeldt medlem av INP, Bjørn Hilmar Johansen.
Sentralstyret og fylkeslagets representanter avviser imidlertid i samme artikkel at Trondheim INP er nedlagt.
Konfliktene i INP synes imidlertid endeløse.
Dette kommer i etterkant av valget i 2023, hvor INP gjorde et meget godt resultat og fikk 3% av stemmene og 238 mandater i ulike kommune- og fylkesstyrer.
Først gikk Owe Ingemann Waltherzøe av som leder i det partiet han startet.
Så startet han et nytt parti med navnet Det norske Industripartiet (DNI), som nylig kunne meddele at de har nådd grensen på 5000 signaturer for å kunne stille til stortingsvalget i 2025.
Men de interne konfliktene i INP var ikke over med denne delingen i to.
Det er helt klart en rekke fraksjoner som står opp mot hverandre.
I den senere tiden så har det vært store problemer for INP i Vestland, hvor fylkeslaget gjentatte ganger har utfordret sentralledelsen i partiet på ulike punkter. I september bestemte imidlertid sentralstyret at fylkeslaget skulle nedlegges og to medlemmer ble også ekskludert fra partiet.
Vestland er også hjemfylket til lederen i INP, Ann Jorun Hillersøy.
Uten Filter kjent med at misnøyen i Trondheim INP dreier seg om overstyring fra sentralt hold, i tillegg til manglende respekt for vedtekter og partidemokrati.
Medlemmer av INP har gitt uttrykk til Uten Filter for at det er et nettverk av bekjentskaper som uformelt styrer alt som foregår. Dette foregår på utsiden av partiets formelle organer, hvor beslutninger egentlig skal fattes.
I tillegg fortelles det at initiativ motarbeides og at informasjon holdes tilbake. I sum skaper dette umulige arbeidsbetingelser, forteller kilder.
I det nevnte intervjuet med Nidaros så kaller tidligere medlem, Bjørn Olav Rygh, opptredenen til sentralledelsen i INP for «udemokratisk og vedtektsstridig».
INP framstår i lys av alle disse hendelsene som et splittet parti bare 10 måneder før Stortingsvalget 2025.