Dmitri Polyansky, som representerer Russland i FN utelukker en løsning som inkluderer Ukrainas NATO-medlemskap. Da vil de fortsette krigen til de har nådd sine militære mål. Her i samtale med Dr. Glenn Diesen og Alexander Mercouris fra The Duran.
Dmitri Polyansky, som representerer Russland i FN utelukker en løsning som inkluderer Ukrainas NATO-medlemskap. Da vil de fortsette krigen til de har nådd sine militære mål. Her i samtale med Dr. Glenn Diesen og Alexander Mercouris fra The Duran.

Russland har harde krav for en fredsavtale

At Ukraina skal ha noen som helst tilknytning til NATO vil være fullstendig uakseptabelt for Russland

Dmitry Polyansky (Дмитрий Полянский) som representerer Russland i FNs hovedforsamling i New York har flere ganger vært gjest hos The Duran, hvor Dr. Glenn Diesen leder programmene sammen med Alexander Mercouris.

Kritiske stemmer er mot å gi Russland en stemme i det offentlige ordskiftet, men problemet er at det samlede Vesten og NATO landene har urealistiske forhåpninger om hva som skal til for å få fred i Ukraina. Vestlige forhandlere snakker kun med hverandre, i stedet for å snakke med Russland og forstå deres argumenter. Dette er argumenter som Yves Smith hos Naked Capitalism har hevdet i lang tid.

Les også: Glenn Diesen: Tyskland deindustrialiseres.

Polyansky beskriver en krig som er tapt for Vesten og Ukraina, og da mener han at Vesten ikke har noen gode forhandlingskort for å få til en løsning som er positiv for Ukraina.

– På frontlinjene er det tydelig at Ukraina taper militært, sier Polyansky til The Duran. – Dette skyldes ikke mangel på våpen, men mangel på mannskap. Mange ønsker ikke å kjempe, og flere tvangsinnkalte soldater forlater sine posisjoner. Dette er ingen hemmelighet; Ukraina selv rapporterer om disse tallene, som er rystende.

– Det er tydelig at folk ikke ønsker å kjempe, og frivillige finnes knapt lenger. Mennesker blir fanget på gaten og tvunget til å delta i en unødvendig konflikt, en såkalt «kjøttkvern». Vi mener dette er en tragisk forbrytelse mot det ukrainske folket og har sagt dette gjentatte ganger i FNs sikkerhetsråd. Zelenskyj hadde muligheten til å stoppe denne krigen for lenge siden, men han valgte å fortsette, sier Russlands representant i FN.

Nylig arrangerte det britiske presidentskapet i Sikkerhetsrådet et møte som markerte 1000 dager siden konflikten startet.

– Vi påpekte imidlertid at det også har gått 950 dager siden konflikten kunne vært over, hvis det ikke var for utenlandsk innblanding, som Boris Johnsons rolle i å hindre en avtale mellom Ukraina og Russland. En slik avtale kunne ha reddet mange liv og redusert ødeleggelsene betraktelig. Men Zelenskyj ble oppmuntret til å tro at han kunne vinne med støtte fra Vesten, noe som førte til dagens situasjon, påpeker Polyansky.

Etter at Donald Trump ble gjenvalgt, er det mange som har hatt store forventninger til at Trump er mannen som skal sørge for en rask fredsløsning i Ukraina. Polyansky er ikke så sikker.

– Jeg er skeptisk, sier FN representanten – Til nå har vi kun sett løse samtaler, mange av dem kontroversielle. Ukraina forsøker også å manipulere den nye administrasjonen i USA ved å fremstille seg som fredssøkende, samtidig som de peker på Russland som den som ikke ønsker fred. Ukraina ønsker å fremstille planer som kan være interessante for en ny administrasjon, og de bruker landets naturressurser og potensial som arbeidskraft i en stor europeisk hær som forhandlingskort, sier han.

Polyansky understreker at når det gjelder Russlands posisjon, har de vært klare på at en løsning som fryser konflikten ikke er en løsning. Minsk-avtalene var et forsøk på dette, men de ble aldri implementert som de skulle.

– Hvis de hadde blitt fulgt, kunne Ukraina fortsatt eksistert som det er i dag, uten Krim, men med Donbas, der regionene ville hatt stor autonomi. Det er mange eksempler i verden på land som har funnet fredelige løsninger på lignende utfordringer, som Belgia og Sveits. Vi ønsker det samme for Ukraina, sier han.

Etter at Russland testet den hypersoniske raketten Oreshnik 21. november, har det ikke vært flere angrep med vestlige landdistanseraketter som ATACMS og Storm Shaddow inn i Russland. I tillegg har Russland også ødelagt viktige utskytningsramper. Polyansky er tydelig på at dette var et viktig signal til Vesten.

– Oreshnik-testen var ikke en trussel, men en advarsel til Vesten. Den viste Russlands militære kapasitet og at vi har midler som ikke kan stoppes av eksisterende forsvarssystemer i Europa eller USA. Men dette betyr ikke at vi ønsker en atomkrig – tvert imot. Vår nylig oppdaterte atomdoktrine understreker vårt ønske om å unngå atomkrig. Våre våpen brukes som siste utvei når statens fundamentale eksistens er truet, sier han.

Les mer om Oreshnik på Uten Filter.

Når nå NATO er klar over Oreshniks kapasitet, selv om det ikke var tunge stidshoder i missilene, tror Polyansky at de vil være mer forsiktig med å provosere i fremtiden.

– Vi ønsker en rettferdig og bærekraftig løsning som adresserer konfliktens grunnleggende årsaker. Alt annet vil bare føre til flere konflikter. En løsning som inkluderer Ukrainas NATO-medlemskap er helt uakseptabelt for oss, og vi vil fortsette vår spesielle militære operasjon til våre mål er nådd, avslutter Polyansky.

Så spørs det om norske politikere forstår at de er i ferd med å tape krigen de har ført mot Russland eller om det på et tidspunkt på forholde seg til virkeligheten og starte med å bygge opp forholdet til vår største nabo i øst. Så langt er det dystre utsikter til at vi skal se realisme fra norske politikere.

Husk at Norgesdemokratene alltid har vært for en fredsløsning som setter Norge først. Les mer på demokratene.org/ukraina.

Du kan velge automatiske norske undertitler med å klikke på redskapshjulet i videoen.

Følg Glenn Diesens substack.

Loading

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Hvor mange makter å se det røde flagget i horisonten? (Pixabay)

Vet DU at vi lever midt i en verdensrevolusjon?

Der vestlige samfunn først skal knuses
Det ligger an til et toppmøte mellom USA og Russland, kanskje også Kina, kort tid etter innsettelsen av Donald Trump 20. januar. Foto: KI, Grok på X.

Trump og Putin planlegger toppmøte kort tid etter innsettelsen

Potensiell trilateral samtale på horisonten