Kristian Kahrs analyserer samtalen mellom Tucker Carlson og Jeffrey Sachs, som begge tror Donald Trump vil bli en fredspresident. Bilde fra Tuckers video.
Kristian Kahrs analyserer samtalen mellom Tucker Carlson og Jeffrey Sachs, som begge tror Donald Trump vil bli en fredspresident. Bilde fra Tuckers video.

«Sabotasje mot Donald Trump fra Biden-administrasjonen»

Jeffrey Sachs besøker Tucker Carlson i hans studio, og de snakker sammen i to timer.

Samtalen mellom Tucker Carlson og Jeffrey Sachs i videoen «Jeffrey Sachs: The Inevitable War With Iran, and Biden’s Attempts to Sabotage Trump» er en god refleksjon over internasjonal politikk, USAs utenrikspolitikk under Biden-administrasjonen, og hvordan dette påvirker globale sikkerhetsspørsmål.

Overskriften på videoen er noe misvisende fordi Sachs understreker at en krig mot Iran ikke er uunngåelig, men han håper Donald Trump vil følge sine instinkter med å velge fred fremfor krig. Sachs håper nå at Trump vil unngå destruktive folk som neokonservative John Bolton som alltid er for krig.

Jeffrey Sachs er kjent som en internasjonal økonom, rådgiver for regjeringer og FN, og en sterk talsmann for diplomati fremfor konflikt. Hans lange erfaring i å megle mellom parter og gi råd om bærekraftig utvikling og fred er sentral i hans analyse. Han fremhever flere bekymringsfulle trekk ved Biden-administrasjonens politikk:

  • Manglende diplomati: Sachs kritiserer Biden-administrasjonen for å ha unnlatt å føre samtaler med nøkkelaktører som Russland. Han peker spesielt på det faktum at utenriksminister Antony Blinken og hans russiske motpart Sergej Lavrov ikke har hatt dialog på flere år, og at Biden og Putin ikke har kommunisert siden februar 2022.
  • Nærhet til kjernefysisk konflikt: Sachs uttrykker sjokk over administrasjonens neglisjering av diplomatiske løsninger, til tross for den alvorlige risikoen for eskalasjon og kjernefysisk krig.

Som en erfaren brobygger poengterer Sachs at mangel på dialog med «den andre siden» er en farlig politikk som underminerer global stabilitet.

Dette poenget understrekes av at han ber folk lete om memorandumet «Njet betyr Njet» eller Nei betyr Nei på Wikileaks, skrevet av Moskva ambassadør William J. Burns som i dag er sjef for CIA. I dette memorandumet var Burns tydelig på konsekvensene av en stadig utvidelse av NATO, og at dette ville ende i krig.

Tucker Carlson, med sin lange erfaring som journalist og kommentator, er kjent for sin evne til å stille provoserende spørsmål og utfordre etablerte narrativer. I samtalen fungerer han som en katalysator for Sachs’ analyser ved å:

  • Understøtte kritikken av Biden-administrasjonen: Carlson er åpenlyst skeptisk til Bidens utenrikspolitikk og stiller spørsmål som gir Sachs anledning til å utdype hvorfor denne politikken har vært så skadelig.
  • Løfte fred som en kjerneverdi: Gjennomgående i intervjuet fremstår Carlson som en kritiker av amerikanske krigshandlinger og oppfordrer til å se på alternativer som fremmer fred.

Carlsons fokus på regjeringens intensjoner, inkludert sabotasje av Trump-administrasjonens politikk, fremhever også hvordan han anser politisk spill som en del av krigføringen.

Begge kritiserer Biden-administrasjonen for å øke konfliktnivået i flere regioner, inkludert:

  • Iran og Russland: Sachs beskriver hvordan Biden har autorisert angrep som Russland anser som en direkte trussel, noe som kun øker sjansene for eskalasjon.
  • Regimeendringer: Sachs peker på destabiliseringsforsøk i Georgia og Romania som eksempler på hvordan USA forsøker å oppnå strategiske mål gjennom skjulte operasjoner.
  • Sabotasje mot Trump: Carlson og Sachs diskuterer hvordan Biden-administrasjonen har brukt krig som et verktøy for å komplisere Trumps muligheter til å implementere en fredsagenda dersom han skulle returnere som president.

En av de mest slående aspektene ved samtalen er både Sachs’ og Carlsons felles engasjement for fred som et mål. De understreker følgende:

  • Kostnaden av krig: Sachs fremhever det menneskelige tapet i Ukraina, med minst en million drepte eller alvorlig skadede siden februar 2022, og peker på hvordan USA ikke har forsøkt å megle for fred.
  • Alternativer til konflikt: Carlson og Sachs er enige om at diplomati og dialog må være det primære virkemiddelet i internasjonale relasjoner.

Samtalen fremhever en dyptgående kritikk av Biden-administrasjonens utenrikspolitikk, med fokus på dens manglende vilje til diplomati og eskalering av konflikter.

Sachs’ rolle som en erfaren brobygger og Carlsons som en kritisk journalist gir samtalen tyngde og nyanser, med et tydelig budskap om viktigheten av fred over krig.

Innholdsfortegnelse i videoen

  • 0:00 Regimeskiftet i Syria
  • 8:48 Hva er Stor-Israel?
  • 21:45 Var amerikanere involvert i styrtingen av Assad?
  • 34:26 Krig med Kina innen 2027
  • 40:22 Bidens forsøk på å sabotere Trump
  • 46:10 Kuppforsøket i Sør-Korea
  • 51:20 Jeffrey Sachs’ advarsel til Trump om potensiell atomkrig
  • 55:18 Vil vi se avklassifiseringen av 9/11-dokumentene?
  • 1:07:11 Vil Trump benåde Snowden og Assange?
  • 1:16:43 Tulsi Gabbard, den viktigste utnevnelsen av Trumps regjering
  • 1:26:29 Bidens forsøk på å drepe Putin
  • 1:35:58 Kan Trump bringe fred?
  • 1:45:44 Er krig med Iran uunngåelig?
  • 1:51:21 Hvorfor bedriftsmedia hater Jeffrey Sachs
Hvis du ikke har tid til to timer, kan du øke farten på videoen, og du kan også få automatisk oversettting av tekstingen til norsk.

Loading

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

– Make AMERICA great!

Ikke resten av det trassige Vesten
Aldri før har det vært så mange svarte dommere i USA, takket være Joe Biden. Bildet er laget med kunstig intelligens, ChatGPT/ Dall-E.

Biden har utnevnt flere svarte føderale dommere enn noen annen president

Biden har samlet sett utpekt 235 dommere, og et flertall