Urfan Sharif angrepet i fengsel
Police handouts

Urfan Sharif angrepet i fengsel

Antagelig en hevnaksjon fra medfanger etter Urfan Sharifs brutale tortur og drap på hans 10 år gamle datter.

BBC Nyheter melder at Urfan Sharif har blitt angrepet i fengslet hvor han soner en livstidsdom for drapet på, og torturen av, sin datter.

Politiet forteller BBC at de etterforsker saken med angrepet som fant sted i fengselet, noen uker etter at han ble fengslet for drapet på sin tiårige datter.

Angrepet fant sted i Belmarsh-fengselet på nyttårsdagen, utført av to andre fanger, oppgir avisen The Sun. Belmarsh-fengselet er et sikkerhetsfengsel i Storbritannia som huser noen av landets farligste innsatte.

Sharif skal ha fått kuttskader i ansiktet og på halsen, og han skal ha fått medisinsk behandling inne i fengselet.

Sharif skal imidlertid ikke være i livsfare etter dette angrepet.

Våpenet som skal ha blitt brukt i overfallet, var det skarpe lokket fra en tunfiskboks.

Urfan Sharif (43) og Saras stemor ble dømt i Old Bailey i forrige måned. De fikk livsvarig fengsel for å ha drept Sara i deres hjem i Woking, Surrey.

Datteren Sara ble funnet død i august 2023. Domstolen fant at Sara ble kneblet, brent og slått under en to år lang «torturkampanje», før liket hennes ble funnet i familiens hjem i august 2023.

Urfan Sharif ble dømt i desember 2024, til minst 40 års fengsel for drap. Hans kone, Beinash Batool (30), fikk minst 33 års fengsel. Saras onkel, Faisal Malik (29), ble dømt til 16 års fengsel for å ha forårsaket eller bidratt til hennes død.

Sara’s far Urfan Sharif, hans partner Beinash Batool og hans bror Faisal Malik

De tre flyktet opprinnelig til Islamabad, i sitt hjemland Pakistan, sammen med Saras fem søsken — dagen før liket ble funne. Dette utløste en internasjonal menneskejakt.

De gjemte seg i Pakistan i fire uker, før de returnerte til Storbritannia, hvor de ble arrestert og senere dømt for sine groteske ugjerninger.

I sosiale medier er det mange som har uttrykt sterk sympati med de som angrep Sharif, og at fengselsstraff var en altfor svak reaksjon.

Som en pakistansk kommentator i  den pakistanske storavisen The Express Tribune sa det: «Hvis han hadde blitt dømt og straffet i henhold til sin pakistanske kultur, ville han ha blitt hengt i galgen.»

Flere samfunnsdebattanter i Storbritannia har også undret seg over om landet bør vurdere å gjeninnføre dødsstraff nettopp for slike forbrytelser. Storbritannia sluttet å henge mordere i 1964.

Loading

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.