Hvorfor Trumps «Bli i Mexico»-politikk vil redusere kaoset ved grensen.

Hvorfor Trumps «Bli i Mexico»-politikk vil redusere kaoset ved grensen.

Avskrekking gjennom «Bli i Mexico»

Todd Bensman er forfatteren av Overrun, og det er få som har like mye erfaring med hva som skjer på grensa mellom Mexico og USA. Han har også reist nedover i Sør-Amerika for å finne ut hvorfor så mange vil nordover til USA. Her er litt av omtalen fra hans bok på Amazon:

Overrun gir den første fullstendige redegjørelsen for den verste masseinnvandringskrisen som noensinne har rammet USA, hvordan og hvorfor president Joe Bidens administrasjon utløste den, hvordan den for alltid har forandret nasjonen, og hva velgerne og alle fremtidige ledere må forstå for endelig å få en slutt på den.

«Todd Bensman forteller sannheten om ulovlig innvandring, og at det ikke er en forbrytelse uten ofre. Med innvandring i fokus i år, er boken hans et must å lese.» -Thomas Homan, tidligere fungerende direktør for Immigration and Customs Enforcement, 2017-2018, og forfatter av Defend the Border and Save Lives: Solving Our Most Important Humanitarian and Security Crisis.

Tiden er inne for å erkjenne og forstå at USA står overfor den verste massemigrasjonen over grensen i landets historie. Millioner av utlendinger har tatt seg over den sørlige grensen fra og med innsettelsesdagen i 2021, og flere millioner vil krysse grensen innen slutten av president Joe Bidens presidentperiode i 2024.

I juli 2019 besøkte forfatteren, Todd Bensman, et krisesenter i Ciudad Juárez i Mexico for å vurdere effekten av president Donald Trumps «Bli i Mexico»-politikk, som på det tidspunktet hadde utvist 20.000 mennesker, og som til slutt hadde ført til utvisning av totalt 75.000.

Bensman har intervjuet Veronica Janeth Tejeda, en innvandrer fra Honduras som ble utvist i henhold til denne politikken, sammen med sine to barn, og hennes historie illustrerer hvor effektiv denne politikken er når det gjelder å avskrekke grensepasseringer.

Før «Bli i Mexico»-politikken ble innført, krevde Flores-rettsforliket at USAs grensevakter skulle løslate barnefamilier som krysset grensen til USA, noe som førte til en kraftig økning i antall asylsøkere og grensepasseringer.

Politikken om å bli værende i Mexico, til papirene dine er er ferdig behandlet i USA, gjorde det mulig for grensepatruljen å utvise ulovlige grensepassasjerer tilbake til Mexico, hvor de måtte vente på at asylsøknadene deres skulle bli behandlet, noe som gjorde den svært avskrekkende.

Veronica Tejedas historie avslører at hun bestemte seg for å krysse grensen etter å ha hørt nyheten om at mødre og fedre med barn ble sluppet fri i USA, men at hun ble avskrekket av politikken om å bli værende i Mexico og planla å returnere til Honduras.

Innføringen av denne politikken førte til en betydelig nedgang i antall grensepasseringer, og mange av de utviste returnerte til hjembyene sine, samtidig som FNs internasjonale organisasjon for migrasjon (IOM) stilte gratis chartrede busser til rådighet for å kjøre dem tilbake.

Bensman antyder at gjenopplivingen av « Bli i Mexico »-politikken vil føre til en rask reduksjon i kaoset ved grensen, slik den gjorde under den første implementeringen.

Avsløring av falske asylsøknader

Politikken avslørte også falske asyl- og forfølgelseskrav, som i Veronicas tilfelle, der hun hevdet å være på flukt fra forfølgelse i Honduras, uten at det var dekning for dette i historien hennes.

Trump-administrasjonens «Bli i Mexico»-politikk hadde en betydelig psykologisk innvirkning på migranter, og avskrekket dem fra å forsøke å krysse grensen til Mexico som falske asylsøkere.

Migranter som Veronica og Gaixania Reyes, en 22 år gammel honduransk kvinne, innrømmet at asylsøknadene deres ikke var ekte, men snarere et middel for å få slippe inn i USA på ubestemt tid.

Psykologiske konsekvenser og avskrekking

Gaixania Reyes fortalte at hun bestemte seg for å dra til grensen til Texas etter å ha sett mange familier fra sin by krysse grensen til USA med falske asylsøknader, men at hun ble avskrekket av «Bli i Mexico»-politikken.

Reyes uttrykte frustrasjon og skuffelse over denne politikken, og mente at den var en «vits», og at amerikanske myndigheter forsøkte å «jage dem vekk», ved å la dem vente i Mexico på at asylsøknadene deres skulle bli behandlet.

Bensman antyder at mange migranter, deriblant Reyes, ikke flyktet fra forfølgelse eller vold i hjemlandet, men snarere søkte bedre økonomiske muligheter i USA.

Jose Luis Funes, en honduransk migrant, uttalte også at han og mange andre på mottaket planla å reise hjem, i stedet for å vente på at asylsøknaden deres skulle bli behandlet, ettersom de visste at amerikanske immigrasjonsdommere sjelden innvilger asyl til honduranere.

Politikkens effektivitet og motstand

Bensman argumenterer for at «Bli i Mexico»-politikken var effektiv når det gjaldt å avskrekke migranter, men at den ble undergravd av aktivister for åpne grenser og Joe Bidens administrasjon, som avsluttet politikken umiddelbart da de ble innsatt.

Oppslagsbilde: Oregon National Guard / Flickr/CC BY 2.0

Loading

Siste fra Blog