I Tyskland mottar stadig flere eldre utlendinger sosialstøtte, selv om mange av dem verken har jobbet eller betalt inn til det tyske trygdesystemet. Dette har skapt uro blant mange tyskere som føler at landets egne innbyggere blir skadelidende til fordel for det de ser på som sosialmigranter.
Nå har omtrent halvparten av alle som mottar sosialstøtte, ikke tysk statsborgerskap. Denne utviklingen, som skyldes det mange omtaler som erstatningsmigrasjon, har ført til at flere eldre utlendinger kommer inn i det tyske velferdssystemet, uten å ha bidratt økonomisk.
Les mer: Tysklands familie- og ungdomsminister Lisa Paus vil fjerne begrepet “migrasjonsbakgrunn”
Over to tredjedeler er utlendinger nasjonalt
Ifølge tall fra den tyske Arbeidsformidlingen (BA) har 62,8 prosent av de som er arbeidsføre og mottar støtte under sosiallovens kapittel II (SGB II), innvandrerbakgrunn. Dette tilsvarer rundt 2,5 millioner av totalt 3,9 millioner mottakere i Tyskland. I Vest-Tyskland er tallet enda høyere, med 67,5 prosent, mens andelen er lavere i Øst-Tyskland. Hessen topper statistikken, med hele 76,2 prosent migrantiske mottakere.
Minstepensjon der den ikke hører hjemme
Minstepensjon ved alderdom og uførhet er egentlig ment for dem som har svært lave pensjoner eller som på grunn av sykdom er blitt arbeidsuføre. I dag mottar rundt 1,2 millioner tyskere minstepensjon. Siden 2015 har antallet utenlandske mottakere av denne ytelsen økt fra 170.977 til 301.110, mens antallet tyske mottakere har steget med bare 40.000 i samme periode.
Les mer: Private aktører tjener på befolkningsutskiftningen
Mer enn 70.000 flere på ett år
Sammenlignet med året før har antallet utenlandske arbeidsføre støttemottakere økt med 3,9 prosent, noe som tilsvarer 71.708 personer. AfD-politikeren René Springer har avdekket disse tallene gjennom sine forespørsler i Bundestag.
En fjerdedel av mottakerne er utlendinger
I dag er 24,9 prosent av alle som mottar grunnsikring i Tyskland utlendinger. Ukrainske statsborgere utgjør den største gruppen, med 7,2 prosent, tett fulgt av innvandrere fra de åtte største asyllandene, som utgjør 3,4 prosent. Blant disse er syrere den største enkeltgruppen, med 1,3 prosent.
Kilde: Heimatkurier.at.