[VIDEO] - Jeg vil bli en hvalpsykolog
Joe Rogan og Donald Trump. Skjermdump fra X.

[VIDEO] – Jeg vil bli en hvalpsykolog

Donald Trump var i storform under Joe Rogans podcast - hvor de diskuterte et bredt spekter av temaer i løpet av tre timer

Tidlig lørdag morgen norsk tid skaper en ny episode av Joe Rogans podcast overskrifter etter at den tidligere presidenten Donald Trump gjestet programmet. Samtalen varte i hele tre timer, hvor Trump og Rogan tok opp en rekke kontroversielle og aktuelle temaer som garantert vil vekke reaksjoner.

Episoden har fått 8 millioner visninger på 8 timer.

Joe Rogan startet intervjuet med å påpeke at Trumps offentlige image skiftet drastisk etter at han ble politisk aktiv. Trump reflekterte over hvordan han, før politikken, var populær på tvers av det politiske spekteret, blant annet som vert for The Apprentice og tidligere gjesteopptredener på The View. «De elsket meg», sa Trump med henvisning til venstresidens aksept av ham før hans politiske ambisjoner ble offentlig kjent.

Trump beskrev første dag i presidentrollen som «svært surrealistisk» og delte detaljer om sin opplevelse på Air Force One og ankomsten til Det hvite hus. Han uttrykte ærefrykt for bygningen og nevnte blant annet Lincoln-soverommet, som ledet ham inn på en refleksjon om borgerkrigen og tidligere president Abraham Lincoln.

Les mer: Trump: Fredsskaperen

Under intervjuet kom Trump også inn på vanskelighetene ved politiske utnevnelser, og hvordan hans mangel på erfaring med Washington-miljøet førte til at han måtte stole på andres råd – en erfaring han beskrev som blandet. Han innrømmet at han gjorde feil valg med enkelte utnevnelser, og kalte noen, som tidligere stabssjef John Kelly og sikkerhetsrådgiver John Bolton, for henholdsvis «en bølle, men en svak person» og «en idiot … men nyttig i visse situasjoner».

Rogan påpekte også medienes skiftende dekning av Trump, noe de to reflekterte over med humor. Trump mente at hans direkte og ufiltrerte stil gjorde ham populær, men også skapte sterke reaksjoner i pressen. De diskuterte også hvordan enkelte medieorganisasjoner forvrengte hendelser og sitater, og Trump kritiserte journalistisk uærlighet, med særlig henvisning til visse faktasjekker under valgkampen.

Intervjuet berørte også politiske og sosiale temaer, som kriminalitets-bekjempelse og støtte til politiet. Trump kalte ideen om å kutte i politi-finansiering «idiotisk» og uttrykte støtte for å gjenopprette politiets verdighet og ressurser.

Les mer: USA: 28.000 dømte draps- og voldtektsmenn er sluppet inn i landet

Videre ble økonomiske temaer, som skattepolitikk og handel, diskutert. Trump fremhevet at hans skattekutt og tollbarrierer kunne styrke USAs økonomi, selv om Rogan utfordret ham med kritikk om økt underskudd under Trumps periode. Trump forsvarte seg ved å påpeke hvordan pandemien krevde økte offentlige utgifter for å forhindre en økonomisk depresjon.

Intervjuet ga også innsikt i Trumps holdning til energipolitikk, der han kritiserte det han beskrev som en «krig mot pålitelig energi» og påpekte utfordringene knyttet til vindkraft og atomenergi. Han advarte om risikoen ved atomkrig, samtidig som han stilte seg skeptisk til hvor effektivt USA håndterer atomenergi.

Avslutningsvis reflekterte Trump over valg og valgjuks, og påpekte at både han og Rogan mente at mediedekningen skapte et urettferdig bilde av ham. Han kritiserte valgprosesser og antydet at enkelte faktorer, inkludert undertrykkelse av nyheter om Hunter Bidens laptop, påvirket valgresultatet i 2020.

Se hele podcasten her:

Saken fortsetter under.

Her er noen av de mest oppsiktsvekkende høydepunktene fra samtalen:

Avskaffelse av inntektsskatt

Trump tok til orde for en radikal økonomisk omveltning, der han så for seg en fremtid uten inntektsskatt. Ifølge ham vil en slik reform være en økonomisk drivkraft som vil gagne mange amerikanere.

Løgnene mot Trump

Den tidligere presidenten uttrykte frustrasjon over det han beskrev som en rekke “løgnaktige kampanjer” rettet mot ham. Trump anklaget sine politiske motstandere for å ha utført flere organiserte “heksejakter.”

Demokratisk støtte til ulovlig innvandring

Trump påpekte at Demokrater ønsker ulovlig innvandring fordi det gagner dem politisk og økonomisk. Dette er et kjent argument fra hans side, og Trump fortalte også at det var en av hovedårsakene til at han bestemte seg for å stille til valg i første omgang.

Les mer: Den store utskiftning: Hvite barn og ungdommer er nå i mindretall i USA

Feilansettelser i Det hvite hus

Med humoristiske kommentarer snakket Trump om sine mindre vellykkede ansettelser da han var president, og om hvordan flere av disse “feilene” kunne ha vært unngått.

California og Newsoms lederskap

Trump og Rogan diskuterte de store utfordringene i California, og Trump la skylden på guvernør Gavin Newsoms politikk. Han påpekte at staten, som en gang var et symbol på drømmen om suksess, nå står overfor en eksistensiell krise.

Om å bli skutt

Et alvorlig øyeblikk i samtalen oppsto da Trump reflekterte over truslene han har mottatt, inkludert faren for å bli skutt.

Trump og Elon Musk

Rogan tok også opp forholdet mellom Trump og tech-milliardæren Elon Musk, og Trump uttrykte både beundring og respekt for Musks arbeid.

Les mer: Tysk avis anklager Elon Musk for antisemittisme etter kritikk mot Soros

Første gang han vant valget: “Surrealistisk”

Trump beskrev seieren i presidentvalget i 2016 som en “surrealistisk” opplevelse og reflekterte over hvordan det å vinne mot alle odds påvirket ham.

“Jeg vil bli en hvalpsykolog”

I en uventet vri delte Trump sin bekymring for hvordan offshore vindmøller påvirker hvalene. Kommentaren “Jeg vil bli en hvalpsykolog” utløste en latterbølge fra Rogan, og skapte et komisk øyeblikk.

“Du har sagt mye vilt!”

Rogan bemerket at Trump har kommet med mange kontroversielle uttalelser som har gjort ham til en folkefavoritt. Trump takket for komplimentet.

Sønnens fremtid

Trump reflekterte også over sønnen Barrons fremtid, uten å utdype detaljene. Barron har vært mye i medienes søkelys, og Trump virket stolt over hva fremtiden kan bringe for sønnen.

Press fra Big Pharma

Til slutt diskuterte Trump hvordan legemiddelindustrien var imot hans samarbeid med Robert F. Kennedy Jr. under pandemien. Ifølge Trump var det motstand fra flere store aktører i bransjen som ikke støttet hans initiativ.

Loading

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.