Trondheim er kanskje Norges vakreste by, men trøndere blir nå erstattet av utlendinger, ikke andre nordmenn. Foto: Wikipedia commons.
Trondheim er kanskje Norges vakreste by, men trøndere blir nå erstattet av utlendinger, ikke andre nordmenn. Foto: Wikipedia commons.

Den store utskiftingen er i full gang i Norge

De siste tallene fra Trondheim taler for seg selv.

Nylig fikk bystyret i Trondheim sine medlemmer tilsendt en oppdatering om endringer i byens befolkning i siste kvartal fra Håkon Strand som har stilling som planlegger ved Byplankontoret.

Oppdateringen, som er skrevet i et saklig byråkratspråk, er verd å sitere i sin helhet:

«SSB har publisert befolkningsutviklingen for tredje kvartal 2024. Oppdatert tall og figurer er nå å finne i våre kvartalsrapporter (Infogram og PowerBI) på kommunens nettside. Oppsummering fra rapportene kan du lese nedenfor.  

Oppsummering:

Bosetting av flyktninger har ført til en større befolkningsvekst i Norge. Trondheim kommune bosatte mange flyktninger i 2022 og 2023 (667 og 789). I 2024 har Trondheim kommune vedtatt å bosette ytterligere 845 flyktninger, hvorav 740 allerede er bosatt i kommunen per 14. november. 

Selv om Trondheim har bosatt mange flyktninger, har befolkningsveksten de siste årene vært lavere enn tidligere på grunn av et lavt fødselsoverskudd, et lavt innenlandsk flytteoverskudd og lavere nettoinnvandring. Lavere befolkningsveksten forventes også å fortsette de neste årene i befolkningsframskrivningene til Statistisk sentralbyrå og Trondheim kommune.

Nøkkeltall:

  • Befolkningen i Trondheim har økt med 1.308 personer hittil i år slik at folketallet ved utgangen av 3. kvartal var 215.873 personer. Samlet vekst de siste fire kvartalene var på 1.780 personer, eller 0,8 prosent. Vi må tilbake til 2003 for å se like lav befolkningsvekst i antall personer, og tilbake til 2001 for å se det i prosent.
  • Antall fødte fire siste kvartal var 2.142. Dette er omtrent det samme som ved årsskiftet. Antall dødsfall var 1.356, også omtrent det samme som ved nyttår. Til sammen gir dette et fødselsoverskudd de siste fire kvartalene på 786 personer.
  • Innvandring til Trondheim siste fire kvartal var på 2.459 personer, som er 465 personer lavere enn ved årsskiftet. Utvandringen sank med 107 personer til 1.684 personer. Nettoinnvandringen sank dermed med 358 personer til 775 personer.
  • Innenlandsk innflytting til Trondheim siste fire kvartal var på 9.336 personer. Dette er 332 færre personer enn ved årsskiftet. Fraflytting var på 9.118 personer, som er 575 færre enn ved årsskiftet. Trondheim har dermed gått fra et innenlandsk flytteunderskudd på 25 personer ved årsskiftet til et flytteoverskudd på 218 personer ved utgangen av tredje kvartal 2024.
  • Nesten alle kommunene i Trondheimsregionen har opplevd befolkningsvekst de siste tolv månedene. Den største veksten var hos Melhus med 1,4 prosent. Malvik hadde en vekst på 1,1 prosent, etterfulgt av Stjørdal (0,8), Trondheim (0,8), Indre Fosen (0,8), Skaun (0,7) og Orkland (0,1). Midtre Gauldal hadde en nedgang i befolkningen på 0,1 prosent.
  • Blant de fire største byene: Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, har Oslo hatt den største prosentvise veksten de siste fire kvartalene (1,0). Trondheim har tredje størst vekst blant storbykommunene (0,8 prosent), og tredje størst blant storbyregionene (0,8 prosent).»

Det er ingen tvil om at det overordnede mønsteret er klart: Nordmenn forsvinner, utlendinger erstatter dem og tar over.

Ifølge de tallene som oppgis her er det bosatt 2301 utenlandske personer bare i Trondheim kommune siden 2022. Dette er nok i all hovedsak afrikanere og asiater, og det er antageligvis blant dem et høyt antall av muslimer.

Hva koster alt dette? Noe innvandringsregnskap vil så absolutt ikke Trondheim kommune ha, så det får vi derfor ikke noe skikkelig svar på.

Vil denne informasjonen om de pågående endringsprosessene i Norge lede til forsøk på å reversere det som er i ferd med å skje? Om mindre enn ett år er det Stortingsvalg.

Loading

Siste fra Blog