Dette er et leserinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Av: Jared Taylor, redaktør av American Renaissance, original tilgjengelig på amren.com. Taylor er redaktør for American Renaissance og forfatter av Paved With Good Intentions, White Identity og If We Do Nothing.
Testosteron er forbundet med maskuline trekk. En typisk artikkel på PubMed med tittelen «Correlation Between Personality Traits and Testosterone Concentrations» finner at høye testosteronnivåer «har vært forbundet med aggresjon, seksuell atferd og sosial status».
Høyt testosteron – eller høyt T – er forbundet med store muskler og tettere skjelett, og menn med høyt T har gjerne lav stemme.
Noen menn liker testosteron så godt at de har tatoveringer av dets kjemiske struktur.
Kriminelle, spesielt voldsforbrytere, har en tendens til å ha høyt T.
Mennesker av ulike raser har ulike gjennomsnittsnivåer av testosteron, og disse nivåene samsvarer godt med raseforskjeller i kriminalitetsraten. Mer T, mer kriminalitet.
Dette er ikke et velkomment funn for folk som later som om rase ikke engang eksisterer. T-nivået er imidlertid viktig i medisinen, særlig for behandling av prostatakreft. Her er dødsraten for kreft i USA fra 1975 til 2010.
Den røde linjen øverst er svarte menn, som har større sannsynlighet for å dø av kreft enn hvite menn, som er den gule linjen under dem. Det er store forskjeller for prostatakreft. Svarte har 60 prosent større risiko for å få det, og nesten 2,5 ganger større risiko for å dø av det. Prostatakreft påvirkes av T-nivåene, og hvis menn av ulike raser har ulike nivåer, må legene vite det, til tross for at det er en motvilje – også blant leger – mot å anerkjenne rasemessige forskjeller.
Derfor er det nylig publisert en artikkel i The Journal of Urology som heter «Ethnicity and Race Specific Total Testosterone Norms – Time for Change?»
Hvorfor er det på tide med en endring? Fordi T-nivåer etter rase er «et område med betydelig kontrovers og er kritisk viktig i klinisk behandling».
Dette er den mest grundige studien av rase og testosteron jeg noensinne har sett. Noen studier måler T-nivåer fra spyttprøver, men disse forfatterne tok blodprøver og brukte den mest nøyaktige metoden: «isotopfortynningsvæskekromatografi-massespektrometri sertifisert av CDC Hormone Standardization Program.»
De hadde et utvalg på 4.772 menn – svært stort for en studie som dette – og kontrollerte for kroppsmasseindeks, diabetes, høyt blodtrykk, koronararteriesykdom, høyt kolesterol og røyking, som alle påvirker T-nivåene.
Her er et diagram over T-nivåer for menn i ulike aldre for – fra toppen – svarte, latinamerikanere, hvite og asiater.
Som du kan se, har svarte de høyeste nivåene fra 18 til 49 år, etterfulgt av latinamerikanere, hvite og asiater. Den generelle trenden for T-nivåer er at de synker når menn blir eldre, men til min overraskelse fant denne studien at for hvite øker testosteronnivået fra 40-årene til 50-årene. Det samme gjelder for latinamerikanere, og til en viss grad for asiater – men ikke for svarte. Hos hvite fortsetter T-nivåene å stige inn i 60-årene, når testosteronnivået er enda høyere enn i 20-årene. Jeg har aldri sett slike funn før. Det virker ikke plausibelt at hvite i 60-årene har så mye testosteron, eller at latinamerikanere skulle ha sine høyeste T-nivåer i 50-årene. Dessverre kommenterer ikke forfatterne av denne studien dette, og jeg kan ikke finne noen artikler som gjør det.
Dette var ikke en longitudinell studie som fulgte de samme personene inn i alderdommen. Er det mulig at eldre amerikanere vokste opp i et miljø med langt færre miljøgifter, slik at selv om T-nivåene deres sank med alderen, startet de fra et høyere nivå? Det er mange spørsmål her.
Dette er et mer vanlig diagram over T-nivåer hos svarte og hvite over tid, med svarte i rødt og hvite i blått.
Frem til 12-15-årsalderen har svarte lavere nivåer, men så når de en dramatisk topp og faller fra tidlig i 20-årene, mens hvite øker frem til slutten av 20-årene. Deretter er det en jevn nedgang for begge raser. I denne studien ble T målt med en elektrokjemiluminescens-immunoanalyse, som er mindre nøyaktig enn metoden i den første studien. Utvalget var mindre – 986 deltakere – men det var kun svarte og hvite, ingen asiater. Faktum er at fra slutten av tenårene og gjennom 20-årene – de mest voldsutsatte aldersgruppene – har svarte høyere T enn hvite.
Hvilke raseforskjeller finner vi i kriminalitetsrater? Nesten alle politirapporter registrerer svarte og asiater separat og nøyaktig, men mange slår latinamerikanere sammen med hvite. Latinamerikanere har høyere kriminalitetsrater enn hvite, så dette fører til en kunstig økning i det som rapporteres som hvite kriminalitetsrater. I California registreres imidlertid hvite og latinamerikanere i helt separate kategorier, slik at det er mulig å få rene data.
Tabell 31 viser arrestasjoner for forbrytelser i 2023 etter rase.
Arrestasjonsrater er ikke det samme som kriminalitetsrater; noen kriminelle blir ikke arrestert, og noen som blir arrestert, blir senere løslatt eller funnet ikke-skyldige. I omfattende undersøkelser der ofre for voldskriminalitet blir spurt om gjerningsmannens rase, stemmer imidlertid rasefordelingen i svarene godt overens med rasefordelingen i arrestasjonene.
Her er det totale antallet arrestasjoner for hvite, latinamerikanere, svarte og «andre».
Antallet asiater som inngår i kategorien «andre», kan beregnes ut fra tabell 30 i rapporten. Befolkningen i California består av omtrent 35 prosent hvite, 40 prosent latinamerikanere og 15 prosent asiater. Med disse tallene kan vi beregne det som kalles oddsratioer for andre raser sammenlignet med hvite. Latinamerikanere har 44 prosent større sannsynlighet enn hvite for å bli arrestert for en forbrytelse, og svarte har 5,3 ganger større sannsynlighet. Asiater har bare 27 prosent større sjanse for å bli arrestert for en forbrytelse sammenlignet med hvite.
Hva med de tre største voldsforbrytelsene? Drap, voldtekt og ran? Også her kan vi beregne oddsforhold. Latinamerikanere blir arrestert for drap 2,8 ganger så ofte som hvite, og svarte blir arrestert 12,4 ganger så ofte som hvite. For voldtekt er tallene 2,4 ganger så høye for latinamerikanere og 5,4 ganger så høye for svarte. For ran er tallene to ganger så høye for latinamerikanere og 13 ganger så høye for svarte. Alle disse tallene stemmer godt overens med data vi har fra andre delstater. Asiater begår disse forbrytelsene så sjelden at de ikke engang er inkludert i denne mer detaljerte rapporten.
Det er ikke en én-til-én-sammenheng mellom testosteron og voldskriminalitet. Denne artikkelen fra NIH Library of Medicine forklarer:
«Testosteronnivået påvirkes av forhold som delvis kontrolleres eller initieres av hormonet selv, men også av omstendigheter som ligger utenfor hormonell eller individuell kontroll. Ulike typer atferd påvirkes ikke bare av omgivelsene, men også androgener [det vil si mannlige hormoner, inkludert testosteron] kan forsterke den aktuelle atferden, og atferdseffekten kan gi negativ eller positiv feedback på testosteronsekresjonen.»
Det er med andre ord komplisert. Artikkelen advarer også mot å trekke konklusjoner om enkeltpersoner. Og det finnes andre sammenhenger med kriminalitet, som lav IQ og dårlig impulskontroll. I grafen vi så tidligere, har for eksempel hvite og asiater i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene lignende testosteronnivåer, men asiater er betydelig mindre utsatt for kriminalitet. Så det handler ikke bare om testosteron.
Men hva om det var klart at unge lovbrytere med høyt T-hormon hadde en overveldende sannsynlighet for å begå alvorlige forbrytelser? Jeg kan se for meg flere svar. «De kan ikke noe for det, så vi må gi dem mer sosial støtte.» Eller: «De er tilbøyelige til å begå kriminalitet, så vi må straffe dem hardere for å avskrekke dem.»
Et annet alternativ er å gi sexkriminelle hormoner som reduserer testosteronnivået. Det er seks amerikanske delstater som tillater eller til og med krever en eller annen form for kjemisk kastrering: Alabama, California, Florida, Louisiana, Montana og Texas. Det brukes vanligvis som en betingelse for prøveløslatelse, spesielt for pedofile.
Her er en artikkel fra NIH-biblioteket som rapporterer at kjemisk kastrering «reduserer tilbakefallsraten til 2-5 %, sammenlignet med en forventet tilbakefallsrate på 50 %».
Så vidt jeg vet, er det ingen delstater eller land som kjemisk kastrerer voldelige, ikke-seksuelle lovbrytere.
I USA er det selvsagt knapt noen offentlig debatt om sammenhengen mellom testosteron og kriminalitet, og langt mindre om den mulige forbindelsen til raseforskjeller i kriminalitetsraten.
Dette er bare nok et eksempel på hvordan tabuer om rase stenger for nyttig diskusjon.