Oberst Macgregor kommer med friske påstander om Tysklands medlemskap i NATO etter en russisk seier i Ukraina. Illustrasjonen er laget med kunstig intelligens, ChatGPT/ Dall-E og Wikipedia commons.
Oberst Macgregor kommer med friske påstander om Tysklands medlemskap i NATO etter en russisk seier i Ukraina. Illustrasjonen er laget med kunstig intelligens, ChatGPT/ Dall-E og Wikipedia commons.

Macgregor: – Tyskland vil melde seg ut av NATO

Oberst Douglas Macgregor, tidligere forsvarsrådgiver for Donald Trump spår at konsekvensen av en russisk seier i Ukraina kan bli at Tyskland melder seg ut av NATO.

I et intervju med Judge Andrew Napolitano, spår oberst Douglas Macgregor store geopolitiske omveltninger etter en russisk seier i Ukraina, med at Tyskland melder seg ut av NATO og knytter seg nærmere til Russland.

Dialogen fra 11:33:

Napolitano: Hvor ustabilt er NATO i dag, og hvordan ville denne ustabiliteten bli forverret hvis USA eller Tyskland skulle trekke seg ut?

Macgregor: Først og fremst, uten Tyskland, finnes det ingen NATO. La oss være ærlige. Tyskland, med sine 80 millioner innbyggere, er uunnværlig både økonomisk og militært for overlevelsen av NATO og EU. Begge organisasjonene er i en veldig skjør tilstand.

Napolitano: Hvordan da?

Macgregor: NATO presenterer en overflate av enhet, støttet av vestlige medier som ofte fungerer som propaganda-apparat. De fremstiller suksess i Ukraina, men realiteten er at det har vært en rekke feilgrep. Økonomisk har Tyskland blitt ødelagt av politikk som ligner Morgenthau-planen etter andre verdenskrig. Industrialiseringen har stagnert, og millioner av ikke-europeiske immigranter har skapt store samfunnsutfordringer.

Napolitano: Hva er konsekvensene?

Macgregor: Befolkningen i Tyskland har fått nok. Det er en voksende forståelse for at medlemskap i NATO og EU kanskje ikke lenger gagner Tyskland. Tyskland blir gjort til syndebukk for alt som går galt i Europa. Dette fører til en oppblomstring av tysk nasjonalisme, hvor et strategisk partnerskap med Russland kan bli den naturlige retningen.

Napolitano: Et partnerskap med Russland?

Macgregor: Absolutt. Tyskland har historisk sett hatt sterke forbindelser med Russland, både økonomisk og politisk. Vi ser allerede tegn på at et regimeskifte i Berlin kan føre til en drastisk omvending i tysk utenrikspolitikk.

Napolitano: Hva med andre land som Østerrike?

Macgregor: Østerrike deler en lignende interesse med Tyskland: å opprettholde gode relasjoner med Russland og unngå krig i Europa. Vi ser tegn på politisk ustabilitet der også. Dette er bare begynnelsen på en større omveltning i Europa.

Napolitano: Hvordan påvirker USAs politikk denne utviklingen?

Macgregor: USA har ødelagt tilliten til både Russland og Europa. Nord Stream-sabotasjen er et eksempel – det var en katastrofe som har skadet Tysklands økonomi alvorlig. Nå ser vi at tyskerne vurderer en helomvending mot øst.

Napolitano: Hva bør USA gjøre?

Macgregor: Europa må europeisere NATO. USA kan ikke fortsette å dominere alliansen. Europa må ta ansvar for sin egen sikkerhet, med europeiske ledere i førersetet. NATO slik det står nå, uten amerikansk støtte, er en skygge av seg selv.

Napolitano: Så du mener USA bør trekke seg tilbake?

Macgregor: Ikke nødvendigvis trekke seg ut, men redusere sin profil. La Europa styre sin egen skjebne. Vi må anerkjenne Russlands legitime interesser i regionen og slutte å behandle dem som en irrelevant aktør.

Napolitano: Hvordan ser du fremtiden til NATO?

Macgregor: Hvis vi ikke tilpasser oss de nye realitetene, risikerer vi at NATO kollapser. Europa vil sannsynligvis bevege seg mot regionale allianser som bedre reflekterer deres egne interesser, i stedet for å være avhengige av USA.

Loading

Siste fra Blog