Dette er et leserinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Av Øyvind Eikrem
I to nylige oppslag: det første 5. og det andre 13. februar, har Adresseavisen omtalt at jeg har søkt en ledig stilling hos min arbeidsgiver NTNU.
Samtidig har avisen forsøkt å rekapitulere NTNUs mislykkede avskjedssak mot meg i 2021. Problemet er bare at det blir helt feil i gjengivelsen.
At jeg søker en offentlig stilling, er knappest en nyhet. Min tidligere minnelige avtale med arbeidsgiver er selvfølgelig intet hinder for å søke en ny stilling.
Adresseavisen setter ikke forliket jeg inngikk med NTNU, 2. desember 2021, inn i korrekte rammer: Det er allment kjent at samtlige medlemmer av NTNUs styre avviste rektors forslag om avskjed.
NTNU fikk videre en bot fra Datatilsynet i saken, og NTNU betalte meg 60.000 kr. i erstatning for det.
Den økonomiske kostnaden NTNU ble påført for det mislykkede forsøket på å avskjedige meg, var i alle fall på mer enn 10 millioner kroner — når en plusser sammen alle utgiftene.
Sjeldent har et norsk universitet blitt stilt i en like stor forlegenhet som NTNU ble her.
Dette er Adresseavisen godt kjent med, selv om de ikke liker å skrive akkurat dét.
Derfor er det eiendommelig når Adresseavisen to ganger velger å fokusere på en opplagt fillesak, om at en NTNU-ansatt søker en annen stilling internt.
Mer spesielt er det at saksframstillingen, på et vagt og negativt insinuerende vis, kun dveler ved alle mulige uvesentligheter.
Hvorfor da denne dekningen? Vel, svaret på det er nok ganske enkelt: Det handler om å gi meg negativ oppmerksomhet. Slik partisk framstilling har vært det gjentagende mønsteret i Adresseavisen i årevis.
Avisen gjør god bruk at sitt privilegium: til å bestemme hva som skal og ikke skal stå på trykk.
Derfor, la meg bruke anledningen til å peke på en ting Adresseavisen ikke skriver om: at Khrono, den ledende avisen innenfor høyere utdanning, for tre uker siden publiserte en lengre artikkel om NTNUs hemmelige kontakt med PST, om meg, i perioden 2014 til 2021, dvs. samtidig med at den omtalte avskjedssaken pågikk.
Min arbeidsgiver NTNU blånekter forøvrig å svare på noen spørsmål i sakens anledning.
En kunne jo tenke seg at en slik sak ville ha vært av interesse for Adresseavisen. At det var spørsmål å stille.
Men derfra er det taust som graven.
Da er det kanskje lettere for Adresseavisen å skrive om noen fillesaker hvor ubehagelighetene for de som betyr noe ikke blir store.
NB! Dette tilsvaret er nektet inntatt i Adresseavisen.
Det gjøres oppmerksom på at Øyvind Eikrem er redaktør i Uten Filter.