Wattengård er en offentlig person som har gitt flere intervjuer til lokalaviser i Trøndelag. Han ble blant annet intervjuet av den sterkt venstreorienterte nettavisen Nidaros juni i fjor om «livet som singel mann».
Foto: Nett-trollet Anders Wattengård. Faksemile Nidaros.
Wattengård jobber til daglig som servitør på Baklandet Skydsstation i Trondheim. På sosiale medier poster Wattengård mye innhold relatert til alkohol, rus og drikking, i tillegg til å delta i samfunnsdebatten knyttet til innvandringsrealisme og norsk identitet – temaer som Wattengård viser en uttalt fiendtlig holdning overfor.
Trusselen mot familiemannen og forlegger i Legatum Publishing Tore Rasmussen (43) natt til 17. mai kom i form av en deling av et innlegg hvor Rasmussen kommenterte gårsdagens forside av Klassekampen. Kommentaren fra Rasmussen var en av ni høyreorienterte, konservative og borgerlige politikere som Uten Filter siterte i vår sak «Klassekampen heier frem ‘palestinaskjerf’ til bunaden».
I en uttalelse til Uten Filter skriver Rasmussen:
– Når du er aktiv i samfunnsdebatten fra et “Norge først” perspektiv, er det en fordel om du har tykk hud. Innvandringslobbyen og et knippe aktivister fra den mest ytterliggående venstresiden, som har gjort det til en karriere å brunbeise meningsmotstandere fremfor å diskutere sak, har en tendens til å gå etter folk personlig og privat.
– Vil disse truende uttalelsene påvirke 17. mai for deg og familien?
– Trusler som den Wattengård fremmet natt til fredag mottar jeg ikke så ofte, og jeg tar den til etterretning, men jeg vil ikke begrense meg og min families 17. mai-feiring på grunn av uttalelsene.
Rasmussen understreker at det er viktig å ikke la seg påvirke for mye av denne type trusler fra potensielt voldelige ekstremister fra ytterste venstre fløy.
– Jeg kan heldigvis melde at ingen så langt har fulgt oppfordringen til Wattengård, tilføyer Rasmussen.
En rask undersøkelse av Wattengårds sosiale medier de siste ukene avdekker et mønster av trakasserende adferd overfor folk som ikke deler hans radikale og ekstreme meninger.
Natt til 17. mai kalte han iNyhter-journalist Stig Even Lillestøl «Stig Even flisepikk».
I en tråd om en et så harmløst tema som å spise Freia melkesjokolade, valgte Wattengård å natt til 17. mai å kommentere:
«Vi kan skyte deg på festningen og om du ønsker det.»
Tirsdag 14. mai informerte Wattengård at han hadde vært sperret på X (tidligere Twitter) de siste 14 dagene på grunn av sine ekstreme ytringer.
Søndag 5. mai støttet Wattengård også et feigt voldsangrep hvor flere RBK-supportere gikk til fysisk angrep på en Brann-supporter.
På Facebook har Wattengård også publisert grafikk som viser vold mot kvinner:
Lørdag den 20. april omtalte Wattengård INP-politiker Kjell Erik Eilertsen som «Nazi-Eilertsen», helt ut av det blå.
Drapstrusler mot redaksjonen i Lykten
Den mest eksplisitte voldstrusselen som Uten Filer er kjent med er fra torsdag 30. april i år. Wattengård truet da redaksjonen i den nasjonalkonservative nettavisen Lykten med «slag på adamseplet».
Trusselen kom som følge av en kommentar hvor nettavisen harselerte med Rødt-politiker Sofia Rana, ved å påpeke at «også nasjonalsosialistene feiret 1. mai i Hitler-Tyskland».
Det har ikke lykkes Uten Filer å komme i kontakt med Wattengård.
Har du tips eller informasjon som kan være relevant for denne saken? Send oss gjerne en melding på: .